Internationale maten

Wij vinden het heel normaal, je schoenmaat noem je altijd in Europese maat, bijvoorbeeld 41. Echter wordt er in andere landen met andere maten gewerkt die leidend zijn. In Azië vindt men het heel normaal dat de maat van je schoen wordt weergegeven in centimeters of soms zelfs millimeters. In het Verenigd Koninkrijk wordt gewerkt met UK maten. Deze schaal zie je op andere plekken van de wereld ook terugkomen. Zeker als het land vroeger een kolonie was van het Verenigd Koninkrijk.

Zo zijn er nog andere schalen waarin schoenmaten worden weergegeven. Afhankelijk van waar je je bevindt, is een bepaalde schaal leidend en dat is in Nederland dus de bekende Europese schoenmaat. Wij kunnen ons echter voorstellen dat er ook mensen zijn in Nederland die (om wat voor reden dan ook) de schoenmaat in een andere schaal zouden aan willen kopen.

De leverancier geeft vaak naast de Europese maat ook nog de andere maten aan. Hier en daar wordt het niet meegegeven en dan hebben wij ervoor gezorgd dat de ontbrekende maatschaal toch gevuld wordt zodat je één model schoen in onderstaande maatschalen terugvindt, plus natuurlijk de bekende Europese maat.

In deze module kennen wij de volgende maatschalen

Klik op één van bovenstaande maatschalen om op deze maatschaal je gewenste maat te zoeken.