Rackets

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 180

per pagina
Oplopend sorteren
 1. small-VICTOR-CHALLENGER-9500-CD-BLACK/RED-3U5-6253-1
  VICTOR CHALLENGER 9500 CD BLACK/RED 3U5
 2. small-VICTOR-THRUSTER-M134-J-PURPLE-4U5-6035-1
  VICTOR THRUSTER M134 J PURPLE 4U5
 3. small-VICTOR-THRUSTER-M134-J-PURPLE-4U5-FRAME-6034-1
  VICTOR THRUSTER M134 J PURPLE 4U5 FRAME
 4. small-YONEX-ASTROX-3-DG-HF-BLUE/WHITE-4U5-6156-1
  YONEX ASTROX 3 DG HF BLUE/WHITE 4U5
 5. small-YONEX-ASTROX-88-D-GAME-BLACK/SILVER-4U5-5963-1
  YONEX ASTROX 88 D GAME BLACK/SILVER 4U5
 6. small-YONEX-ASTROX-88-S-GAME-SILVER/BLACK-4U5-5964-1
  YONEX ASTROX 88 S GAME SILVER/BLACK 4U5
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 180

per pagina
Oplopend sorteren
Badmintonrackets anno 2023 zijn er in vele soorten en maten. We kunnen de badmintonrackets verdelen in drie verschillende balansen: de head heavy rackets (ook wel topzwaar genoemd), de even-balanced rackets (deze rackets hebben geen uitgesproken balans naar de grip of het blad) en de head light rackets (ook wel toplicht genoemd). Bij BeeS-Sport hebben wij ook nog de medium head heavy en de medium head light badmintonrackets gedefinieerd. Zo zijn er bij ons vijf verschillende balansgroepen waarin we de badmintonrackets hebben verdeeld.

Naast de balans is de stijfheid van een badmintonracket erg belangrijk. De stijfheid van een racket zit in de steel (ook wel de shaft genoemd). Hoe meer de steel buigt bij impact, hoe flexibeler het racketframe is. En andersom natuurlijk: hoe minder de steel of shaft buigt bij impact, hoe stijver het racketframe is. Wij kennen momenteel vijf verschillende stijfheden van de steel: extra flex (erg flexibel), flex (flexibel), medium flex (licht flexibel), stiff (stijf) en extra stiff (erg stijf). Kort gezegd kun je zeggen dat hoe flexibeler de steel is, hoe meer het racket je helpt de shuttle diep in het achterveld te spelen. Denk aan het 'katapult-effect'. Heb je genoeg kracht, ben je een wat gevorderde speler en weet je de shuttle al te plaatsen, dan kun je beter voor een wat stijver racket gaan. Een stijver badmintonracket levert meer precisie bij het plaatsen van de shuttle.

Badmintonrackets hebben ook verschillende gripmaten. Wij hebben op de productpagina's van onze rackets de gripmaat van de fabrikant opgenomen, maar wij hebben de gripomtrek ook opgemeten per racket en deze tonen we dan in aantal millimeters. Op bijna alle rackets staat de gripmaat aangeduid met 'G'. Hoe hoger het nummer wat erachter staat, hoe kleiner de gripmaat, hoe dunner dus de grip. Bij Yonex is dit vaak 4 en Victor en Forza werken bijna allemaal met 5.

Natuurlijk is het gewicht van een badmintonracket erg belangrijk. Gemiddeld zijn badmintonrackets in 2023 circa 83 gram. Het grappige is dat als je rackets op de weegschaal legt, ze vaak (bijna) hetzelfde gewicht hebben, maar dat ze toch lichter of zwaarder aanvoelen. Dit komt door de hierboven genoemde balans. 
Op de rackets wordt vaak het gewicht genoemd, maar soms zie je dit terug met de letter 'U'. Hoe hoger het nummer voor de 'U', hoe lichter het racket. Zo komt 83 gram overeen met 4U.

Tegenwoordig worden rackethoezen niet altijd meer als standaard gezien door de fabrikant. Wij hebben per racket aangegeven of er een rackethoes bij het racket geleverd wordt, en zo ja, welke dit dan is. Wij hebben een foto van de rackethoes toegevoegd in dat geval. Helaas zijn rackethoezen in 2023 niet los te koop bij de verschillende merken.

Wij verkopen badmintonrackets van verschillende merken. In 2023 zijn dat de badmintonmerken Adidas, Babolat, Forza, Victor en Yonex. Al deze merken zijn gespecialiseerd in het maken van badmintonrackets. Adidas kent de Kalkul, Ubershall en Wucht serie. Van Baolat hebben wij de Satellite en X-Feel series. Forza kent jaarlijks nieuwe series, maar dit jaar verkopen wij de Light, Precision en HT Power series. Victor kent al wat meer bekendere categorieën: Jetspeed, Thruster, Hypernano, DriveX en Auraspeed. Van Yonex verkopen wij momenteel badmintonrackets van de Arcsaber, Astrox, Duora, Nanoflare, Nanoray en Voltric series.

Het gebeurt wel eens dat je niet één, maar meerdere rackets wil aanschaffen. Gevorderde speler gebruiken al snel twee tot drie rackets van hetzelfde type. Als de bespanning dan geknapt is, dan hoef je niet te wennen aan een ander racket, omdat je nog een zelfde type in je tas hebt zitten. Bij een aantal badmintonrackets op onze website hanteren wij staffelprijzen. Koop je er meerdere, dan gaat de prijs per stuk omlaag.

Scholen en verenigingen kopen vaak meerdere rackets tegelijk voor hun beginnende leden of scholieren. Uiteraard hanteren we bij grotere aantallen ook andere kortingen. Mocht je willen weten wat er mogelijk is bij grotere aantallen, neemt u dan vooral contact met ons op!

Wij adviseren altijd om een racket te komen testen. Ben je er nog niet zeker van welk badmintonracket er bij je speelstijl past, maak dan een afspraak zodat u wat verschillende rackets kunt proberen. Onze verkopers voorzien u graag van het juiste advies. Kom je ook rackets testen bij ons op de Bongerdstraat 6 in Almere? Van te voren een afspraak maken voorkomt teleurstellingen, want rackets testen kan niet op elk moment.